STIPENDIAT FRÅN BRASILIEN VÄLKOMNAS!

Bienvenidos amigos brasileños y argentinos a Estocolmo!

VÄNNER FRÅN OBERA – HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

Den 2 juni anländer vår stipendiat från Brasilien, Vilmar Person. Han kommer med en släkting Bertil Bolivar Nilsson. Dessa familjer är de få som finns kvar i den ursprungliga svenskbosättningen 1891 i Nova Suecia, Guaraní das Missões. Vilmar har varit en eldsjäl och utfört ett stort arbete för svenskheten. Han har varit med om att utforma ett litet museum om svenskheten i Guaraní och på torget har han låtit uppföra ett minnesmärke. Alltsamman mycket blågult. Vi har gjort ett program för båda under sverigevistelsen:
söndag 3 juni: kl 11 högmässa i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan i Stockholm. Må och tis visar vi Stockholm. Onsdag den 6: festligheterna på Skansen, to 7: Birka. Den 10 juni kl 14 Grillfest i Solna, i fonden av Blomgatan i Solna C. 13 juni: släktträff i Östra Eneby kyrka i Norrköping. 14-24 juni: gäster hos fam Angel i Västergötland och på Smögen. Den 25 juni hemresa till Brasilien.

Samtidigt kommer amigos från Oberá, Argentina: diakonissan Haidée Berg med svägerskan Ramona och hennes dotter Daniela och fästman Sergio. Lennart och Juanita inbjuder Haydee till sitt hem och Maria Holmgren de övriga tre.

Vi säger hjärtligt välkommen till vännerna från Brasilien och Argentina. Sydamerikanarna får uppleva vinterväder denna vecka!

Alla amigos som har tillfälle är välkomna till programpunkterna ovan. Till Asadon den 10 juni måste ni anmäla er så snart ni kan.

Bienvenidos amigos brasileños y argentinos a Estocolmo!

3 de junio a las 11 Misa en la iglesia Gustav Vasa Odenplan. Luego 6 de junio en Skansen para la fieta de la Bandera Sueca y el 7 visitar Birka que es la cuna de la historia sueca de los vikingos. El primer misionero Ansgar comenzó su obra de cristianizar a Suecia justamente en Birka en 830.

El 10 de junio a las 14hs FIESTA BRASILEÑA Y ARGENTINA CON GRAN ASADO en Solna. Los obereños Krister y Mikael haran un sabroso churrasco!

BIENVENDIOS TODOS!